Filmska škola za djecu i mlade u Koprivnici

Odlično osmišljeno vrijeme prije početka školskih dana

PRIJAVE SU OTVORENE za sva tri stupnja radionice: Početni, Napredni i Majstorski

POGODNOSTI RANOG UPISA I PLAĆANJA DO 22. kolovoza

cijena za nove polaznike 480 kn
cijena za stare polaznike 380 kn
*Cijene za cjelodnevne radionice s uključenim ručkom su niže nego prošle godine*

Nakon 22. kolovoza cijena je 580kn za nove i 480kn za stare polaznike.

MAJSTORISKI FROOOM!
Tema ovogodišnje majstorske radionice je Stop animacija. Ova tehnika animiranja likova je životni poziv i profesija voditelju radionice, redatelju, scenaristu, pripovjedaču i pjesniku Božidaru Trkulji kao i njegovoj asistentici, studentici animacije i režije Dorotei Radušić. Njih dvoje polaznike radionice vode kroz labirint izazova svih mogućih vrsta i oblika kako bi ovladali tehnikom stop animacije, vještimama koje su za nju potrebne, te ritmom i narativom kratke filmske forme.
Važan dio filmske škole u svim stupnjevima radionica je gledanje novih i antologijskih filmova različitih tehnika i žanrova i njihovo analiziranje iz što je više mogućih, različitih gledišta.

VIŠE O NAPREDNOJ RADIONICI
Ponavljaju sve što smo naučili na početnoj te povezuju svoje iskustvo s filmom i medijskim sadržajima s kojima su se susreli u međuvremenu između dvije radionice. Zatim zajedno s ostalim polaznicima i voditeljima razvijaju priče koje će pretočiti u dokumentarne, igrane ili eksperimentalne filmove, a cijelo vrijeme (ako žele), uz pomoć pametnih telefona i iPada snimaju kratke filmove stop animacije svega što se oko njih događa – making-off Frooom. Svoje priče i scenarije međusobno razmjenjuju i zagovaraju te na kraju, nakon produkcijske pripreme, razvoja scenarija u knjigu snimanja, odabira lokacija (location scouting) i izvođača/glavnih likova (teme filma) snimaju film i pripremaju ga za montažu. Skupini od najmanje 6 i najviše 12 polaznika.Preporučeni uzrast za radionicu je 10 do 14 godina.

POČETNI FROOOM!
Kroz petodnevni intenzivni program prolazimo osnove filmske umjetnosti. Krećemo iz povijesti od camere obscure koju sami gradimo. Kroz brojne praktične zadatke, gledanjem i raspravljanjem o najnovijim i antologijskim filmovima čimo igrajući se, a konkretno učimo o planovima, kadrovima, filmskim vrstama i rodovima. Igramo se svega i sa svim što je učinilo film mogućim: od kineskih zoetropa, manirističkih optičkih eksperimenata, preko francuskih parksiskopa do dronova, videofonije, televizije, pametnih telefona i kompjuterskih igara. Sve kroz igru i zajednički!
Skupina od najmanje 10 i najviše 16 polaznika. Preporučeni uzrast za radioncu je od 8 do 12 godina.

Program se održava u suradnju s POU Koprivnica na lokaciji

Trg bana Josipa Jelačića 6, ulaz u zgradu je sa stražnje strane iz Svilarske ulice

Primjeri radova nastalih na radionicama pogledajte na Vimeo (www.vimeo.com/fr000m) kanalu. S pitanjima slobodno nam se obratite telefonski 098 982 93 47 i 98 165 81 86 i mailom frooom.filmskaradionica@gmail.com

link na prijavnicu(www.frooom.eu/prijave)

Radionice Frooom sufinancirane su od strane Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije.