HALLOWEEN U KINU „VELEBIT“

Halloween ilustracija

Bliži nam se najstrašnija noć u godini! Ako se pitate gdje provesti strašne dane, odgovor je – u kinu Velebit, poštivajući sve epidemiološke mjere.

Pripremili smo za Vas projekciju dva kultna horora koje možete pogledati na velikom ekranu.

Egzorcist plakat

Kategorija 18

EGZORCIST

IZVORNO IME: The Exorcist
REDATELJ: William Friedkin
ŽANR: horor
ULOGE: Ellen Burstyn, Max von Sydow, Jason Miller, Linda Blair, Lee J. Cobb, Kitty Winn
TRAJANJE FILMA: 132 minute
GODINA: 1973
DRŽAVA: SAD

30.10. u 20:10 sati 2D
NAPOMENA: kino pridržava pravo izmjene programa

Nedugo nakon što se poslom doseli u Washington, filmska glumica Chris MacNeil počne primjećivati neobične promjene u ponašanju i izgledu svoje 12-godišnje kćeri Regan. Isprva se čini da je riječ o shizofreniji, jer se djevojčica baca po krevetu, vrišti i udara o zid, no ubrzo će se pokazati da joj psihijatri, iznenađeni ozbiljnošću slučaja, ne mogu pomoći. Kad nesvakidašnja bolest nastavi napredovati, Chris odluči zanemariti liječnike i pomoć potražiti u crkvi. Naime, možda se radi o slučaju zaposjedanja, odnosno ulaska demona u ljudsko tijelo, i možda bi svećenici mogli pronaći pravi odgovor na Reganino sve teže stanje. Stoga Chris najprije kontaktira mladog svećenika Karrasa, koji služi u obližnjoj župi te koji se i sam bori s određenim problemima. Kad shvati da je riječ o teškom slučaju zaposjedanja, otac Karras će kao egzorcista angažirati iskusnog starijeg svećenika Lancastera Merrina.

Kategorija 18

ZLA SMRT

IZVORNO IME: The Evil dead
REDATELJ: Sam Raimi
ŽANR: horor
ULOGE: Bruce Campbell, Ellen Sandweiss, Richard DeManincor, Betsy Baker, Theresa Tilly
TRAJANJE FILMA: 85 minuta
GODINA: 1981
DRŽAVA: SAD

31.10. u 20:10 sati 2D
NAPOMENA: kino pridržava pravo izmjene programa

Planirajući se dobro zabaviti tijekom vikenda, petoro studenata među kojima je i Ash Williams stiže u izoliranu kolibu smještenu duboko u šumi u državi Tennessee. U podrumu kolibe ubrzo pronađu u ljudsku kožu uvezenu knjigu Naturon DemontoKnjigu Mrtvih koja će kasnije dobiti naziv Necronomicon. Uz knjigu pronađu i audio-snimak koji je tu ostavio profesor arheologije koji je nekad živio u kolibi, a koji sadrži prijevode odlomaka iz Knjige slušanjem kojih se mogu buditi mrtvi te osvete žedni demoni i drevne sile zla. Ubrzo nakon što preslušaju snimak, djevojku Cheryl će u šumi okrutno silovati drveće, a ostali iz skupine postupno će postajati opsjednuti demonima.