LASSIE SE VRAĆA KUĆI

Lassie se vraća kući - plakat
Lassie se vraća kući - plakat

Od 10.9.
IZVORNO IME: Lassie Come Home
REDATELJ: Hanno Olderdissen
ŽANR: avantura
ULOGE: Sebastian Bezzel, Anna Maria Muhe, Nico Marischa, Bella Bading
TRAJANJE FILMA: 100 minuta
GODINA: 2020
DRŽAVA: Njemačka

RASPORED PRIKAZIVANJA:
10.9. ČETVRTAK 16:00 sati  2D
11.9. PETAK 16:00 sati  2D
12.9. SUBOTA 11:00 i 16:00 sati  2D
13.9. NEDJELJA 11:00 i 16:00 sati  2D
16.9. SRIJEDA 16:00 sati 2D
NAPOMENA: kino pridržava pravo izmjene programa

Najpoznatiji pas u povijesti filma, Lassie, se vraća na filmska platna. Prekrasna priča o nerazdvojnom prijateljstvu između dječaka i njegovog škotskog ovčara Lassiea temeljena je na svjetski poznatom romanu engleskog pisca Erica Knighta.
Dječak Florian se nikako ne može pomiriti s razdvajanjem od svog četveronožnog prijatelja nakon što se njegova obitelj seli u novi stan. Niti dječak niti pas se ne mogu pomiriti s takvom situacijom i rade sve što je u njihovoj mogućnosti da ponovo budu zajedno. Obiteljsku avanturu režirao je Hanno Olderdissen, a producent je Henning Ferber.

Dvanaestogodišnji Florian i Lassie su najbolji i nerazdvojni prijatelji. Žive sretno sa svojom obitelji u idiličnom gradiću na jugu Njemačke. Kada Florianov otac ostaje bez posla cijela obitelj se mora preseliti u manji stan, u kojem nije dozvoljeno držanje pasa. Florian je u depresiji jer se mora rastati od svog najboljeg prijatelja.
Lassie je udomljena od strane grofa von Sprengela koji sa svojom 12 godišnjom unukom Priscillom putuje Sjevernim morem. Lassie koristi prvu priliku za bijeg i upušta se u dugo i avanturističko putovanje kroz Njemačku kako bi se vratila Florianu.