Zagreb Film Festival stiže u kino “Velebit”!

Zagreb Film Festival logo

Program ZFF putuje proširit će i ove godine dio sjajne zeefefovske atmosfere i izvan granica glavnoga grada. Nakon prošlogodišnjih rekordnih dvadeset gradova, ove godine, čak i uz epidemiološku situaciju u kojoj se nalazimo, ZFF putuje će posjetiti sretnih trinaest gradova: Bjelovar, Čakovec, Dubrovnik, Koprivnicu, Omiš, Nova Gradiška, Rijeku, Samobor, Slatinu, Split, Šibenik, Varaždin i Veliku Goricu.

ZFF-ov putujući program uključuje odabrane naslove u kojima će, istovremeno sa online izdanjem festivala, uživati publika u 13 gradova i čak 15 kina diljem Hrvatske. To su Otac iz Glavnog natjecateljskog programa, Undine iz Ponovno s nama te Jako jako daleko iz programa festivala KinoKino, koji se ove godine održava paralelno s 18. izdanjem Zagreb Film Festivala.

Plakat filma Otac

OTAC

12.11. u 18:00 sati
IZVORNO IME: Otac
REDATELJ: Srđan Golubović
ŽANR: drama
ULOGE: Goran Bogdan, Boris Isaković, Milica Janevski, Nada Šargin
TRAJANJE FILMA: 120 minuta
GODINA: 2020
DRŽAVA: Srbija, Francuska, Njemačka, Hrvatska, Slovenija, BiH

NAPOMENA: kino pridržava pravo izmjene programa

Otac, najnoviji film Srdana Golubovića, kojim ćemo otvoriti ovogodišnji festival, a koji se prikazuje izvan konkurencije, u veljači je premijerno prikazan u programu Panorama Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, gdje je osvojio nagradu publike i nagradu Ekumenskog žirija. Veliki uspjeh filma nastavljen je i ovog ljeta u Puli, gdje je osvojio nagradu publike, postavši prvi film u povijesti Pulskog filmskog festivala kojem je publika dala prosječnu ocjenu 5,00. U naslovnoj ulozi filma, koji kritika naziva „balkanskim Paris, Texasom“, impresivnu glumačku interpretaciju ostvario je Goran Bogdan, uvjerljivo utjelovivši očajnog oca koji od gubitnika s društvene margine postaje junakom našega doba.

UNDINE

13.11. u 18:00 sati
IZVORNO IME: Undine
REDATELJ: Christian Petzold
ŽANR: drama, romantični
ULOGE: Paula Beer, Franz Rogowski, Maryam Zaree, Jacob Matschenz, Anne Ratte-Polle, Rafael Stachowiak, Julia Franz Richter
TRAJANJE FILMA: 90 minuta
GODINA: 2020
DRŽAVA: Njemačka / Francuska

NAPOMENA: kino pridržava pravo izmjene programa

Moderna bajka inspirirana mračnim mitom o vodenoj vili koja dušu može zaslužiti tek udajom za čovjeka. U najnovijem ostvarenju popularnog njemačkog redatelja Christiana Petzolda (Barbara, Feniks, Tranzit), Undine (Paula Beer) je povjesničarka i urbana mlada žena, zaposlena u muzeju. Kada je njezin ljubavnik Johannes ostavi, Undine se mora pokoriti drevnom mitu: ako je muškarac kojeg voli izda, ona ga mora ubiti i vratiti se u vodu. Ali prije nego što uspije izvršiti svoj naum, za oko će joj zapeti Christoph. U ovoj suvremenoj reinterpretaciji Male sirene, Undine zbacuje sa sebe ulogu odbačene, bespomoćne žene i ponovno se zaljubljuje. Film je premijerno prikazan na Berlinaleu, gdje je Paula Beer nagrađena Srebrnim medvjedom za najbolju glumicu.